:: Spellen > A - F > Treinspellen > Ticket to Ride Europa

Ticket to Ride is een avontuurlijk treinspel, waarbij de spelers proberen met hun eigen kleur treintjes zoveel mogelijk Amerikaanse steden met elkaar te verbinden. Telkens wanneer een speler twee steden met zijn treintjes weet te verbinden, dan krijgt hij direkt een aantal zegepunten. Verder krijgt elke speler aan het begin van het spel minstens twee doelkaarten, waarop de namen van twee steden staan, die scorepunt en opleveren aan het eind van het spel wanneer deze door de speler met elkaar verbonden worden. Wanneer de twee steden niet met elkaar verbonden worden dan levert dit strafpunten op aan het eind.

Het spelbord bestaat uit allerlei gekleurde lijnen tussen steden. Deze lijnen worden gevormd door vakjes, waarin de treintjes van de speler kunnen worden neergelegd. Als er tussen twee steden een rode lijn, bestaande uit twee vakjes, ligt dan betekent dit dat de speler twee rode treinkaartjes uit moet spelen en vervolgens twee treintjes van zijn eigen kleur op deze lijn plaatst, waarna deze lijn bezet is.

Zodra een speler nog twee wagons op voorraad heeft, krijgt elke speler nog een laatste beurt. Daarna eindigt het spel en worden de laatste punten verrekend. De speler met de langste route ontvangt 10 bonuspunten. Elke speler bepaalt het aantal punten van zijn doelkaarten. De speler met het hoogste puntentotaal is de winnaar van het spel.

> Onder de loep > Spellen en puzzels met meer informatie