:: Welkom op de site van Wirwar spellen & puzzles

>Wirwar is weer open!

De winkel is van ma. t/m za. geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Een bestelling plaatsen:

U kunt bestelling plaatsen voor verzenden of voor Click en Collect via Warenhuis Groningen.
Click op de onderstaande witte knop.

Een groot gedeelte van ons assortiment is te verkrijgen via Warenhuis Groningen.
Warenhuis Groningen is een samenwerkingsverband van 200 winkels, die een gezamenlijke website hebben.
Voor Click en Collect kunt u ons ook bellen maandag tot en met zaterdag 10:00-18:00 via 050-3148424.

> Je bent nooit te oud om te spelen!

Wilt u ook blijven spelen? Kom dan eens langs bij de winkel van Kim Hoetjes-Mulders. U vindt er alles op het gebied van nieuwe, bekende als ook klassieke spellen en legpuzzels. Wij adviseren u graag bij uw aankoop voor uzelf of iemand anders.


> Nieuw spel van Groningse spellenauteur Arjan van Houwelingen

Opnieuw komt er een kaartspel van Groningse spellenauteur Arjan van Houwelingen op de Nederlandse markt. Na het grote succes van blufspel Capo della Mafia bij 999 Games afgelopen najaar komt nu het tactische slagenspel Tricky Dungeon uit.

Arjan van Houwelingen is oprichter van het spellenmaakgilde in Groningen. Het Spellenmaakgilde is een initiatief om de krachten van spellenmakers en testers in het noorden van Nederland te bundelen.

Tricky Dungeon wordt uitgegeven door startup bedrijf Pumpkin Games van Patrick Zuidhof. Patrick zelf is een games veteraan en loopt al heel wat jaren mee in de spellenwereld. Hij heeft zijn sporen al verdiend als producent en co-auteur van de spellen Blogs, UGO! en Roborama waarmee meer dan 10 prijzen en nominaties zijn gewonnen.

Eén dag voor de officiële release van het spel op de spellenbeurs Zuiderspel krijgt het spel zijn primeur in Groningen!

Arjan van Houwelingen komt het spel Tricky Dungeon op vrijdag 23 maart 2018 tussen 15 uur en 18 uur demonstreren en signeren in Wirwar Spellen en Puzzels.

De bezoekers kunnen zelf ook een Tricky Dungeon winnen die middag!

Tricky Dungeon is een tactisch kaartspel waarin spelers het om de beurt tegen elkaar opnemen. Als je aan de beurt bent kies je een held waarmee je een dungeon in gaat. Elke held heeft een uniek doel en verandert het spel. De andere spelers moeten samenwerken om te voorkomen dat de held er met de punten vandoor gaat. Tricky Dungeon is makkelijk te leren, maar biedt de ervaren speler die kan hartenjagen en klaverjassen een aantal nieuwe trucs.


Klik op de afbeelding hierboven voor een grotere weergave


> 25 jarig jubileum Wirwar!

Wirwar Spellen en Puzzels bestond 10 oktober 2017 25 jaar en dat hebben we gevierd!

Van 10 tot 15 oktober 2017 viel er iedere dag een wedstrijd te spelen in de winkel. Bovendien kon iedereen een gokje wagen met een dobbelspel. Gooide je met de dobbelstenen 25 of lager, had je een prijs. We hadden er ruim 100 om weg te geven! Van een Rubik's kubus tot het bordspel Stenen Tijdperk.

Daarnaast was er een spelonderdelen wedstrijd. Degenen die de meeste onderdelen wisten te combineren met het juiste spel, maakten kans op een Mega Civilization.


Klik op de afbeelding hierboven voor een grotere weergave


> Wedstrijdreglement spelonderdelen wedstrijd:

- Benoem zo veel mogelijk spellen van de 25 verschillende spelonderdelen en maak deze slagzin af: Een spel...

- De antwoorden moeten op volgorde van nummer staan.

- De spellen moeten met de volledige titel worden vermeld. Bijvoorbeeld: ‘De weerwolven van Wakkerdam’ is een correcte titel, ‘Weerwolven’ zou worden afgekeurd.

- De titel van het spel mag in het Nederlands of in het Engels worden vermeld.

- Bij spelfouten wordt het antwoord afgekeurd.

- Je kunt je antwoorden tot en met 14 oktober 18.00 uur in een mail insturen naar info@wirwarspellen.nl of afgeven in de winkel aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 40, te Groningen.

- Vermeld daarbij naam, telefoonnummer en je e-mail adres. Verder willen we graag weten of je akkoord bent met publicatie van je voornaam en een foto op onze website en facebook.

- De deelnemer met de meeste correcte antwoorden wint een Mega Civilization t.w.v. € 200,-. Indien meerdere deelnemers de meeste correcte antwoorden hebben kijken we naar wie de leukste slagzin heeft verzonnen. Die wint de hoofdprijs. De eerste 10 deelnemers met de meeste correcte antwoorden die naast de hoofdprijs grijpen, winnen een troostprijs.

- De winnaar wordt zondag 15 oktober bekend gemaakt.

- De Mega Civilization is niet inwisselbaar voor een ander spel en kan alleen worden opgehaald bij de winkel.> Voorronde NK Colt Express

Op zaterdag 22 oktober om 12 uur wordt de Groningse voorronde van het NK Colt Express gehouden in de Purperen Draak, Nieuwe Ebbingestraat 86A te Groningen
De winnaar wint 2 specilae Colt Express kaarten en mag naar het NK Colt Express in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Daar wordt de finale gespeeld in de antieke treinwagon De blauwe Roemeen op 17 November 2016.

In Colt Express zijn de spelers bandieten die een trein gaan beroven. Het doel van het spel is om de rijkste te worden. Het spel wordt niet op een bord gespeeld, maar in een 3-dimensionale trein. De treinrovers kunnen van de ene wagon naar de andere. Ze kunnen o.a. op het dak lopen, andere treinrovers klappen geven of hen neerschieten, de passagiers beroven of de sheriff verplaatsen. Wie na vijf rondes de grootste buit heeft, wint.

Inschrijven kan via onderstaande link: Voorronde NK Colt Express


> Noorderspel 2016 was een succes!

1285 bezoekers hebben we mogen verwelkomen op onze beurs. Het was een geweldige dag vol met spellen spelen en plezier maken. Alle vrijwilligers, standhouders en bezoekers bedankt voor alles!

Klik hier of op de foto hierboven voor meer foto's van Noorderspel 2016


> Noorderspel 2016 - zaterdag 24 september 2016

Voor iedereen die houdt van spelletjes is er zaterdag 24 september in de Der Aa-kerk in Groningen de spellenbeurs Noorderspel, een wervelende beurs vol met speldemonstraties en een spelontwerpwedstrijd.


De vorige edities van Noorderspel waren een groot succes: ruim 850 bezoekers bezochten de stands in de kerk in 2014. Ook dit jaar zijn er weer veel stands waar nieuwe en gerenommeerde speluitgevers hun spellen demonstreren, zoals 999 Games, White Goblin Games, Jumbo en Asmodee. Bezoekers kunnen veel bord- en kaartspellen proberen, ook kunnen er nieuwe en tweedehands spellen worden aangeschaft. Ook puzzel demonstraties en role-play verenigingen zijn zien.

Activiteiten:

Naast spellen demonstraties wordt dit jaar het Nederlands Kampioenschap van het leuke 2 persoonsspel Patchwork in Groningen gehouden. Verder wordt er levend Stratego gespeeld en is er een Speed Rubiks Kubus demonstratie. Tot slot is er net zoals twee jaar geleden een spelontwerpwedstrijd waarbij enthousiaste ontwerpers hun spel presenteren en het beste spel van Groningen kunnen winnen.

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen
Zaterdag 24 september 2016
10.00 uur - 17.00 uur


Entree:

€ 2,50.
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Er is een speelhoek met spelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar en 4 jaar. De gedemonstreerde spellen zijn vanaf 5 jaar t/m volwassen leeftijd.

Het entreebewijs is gelijk ook een loterij lot waarmee bezoekers een van de fantastische spellen die gedemonstreerd worden kunnen winnen.

Kijk voor meer informatie op de website van Noorderspel: www.noorderspel.nl

> Ulteam - ImproWeerwolven

Ulteam - Impro weerwolven gaat weerwolven spelen in de Pruikentijd!

Op zaterdag 25 juni 2016 in de Bovenkamer in Groningen.

Kijk voor meer informatie op: ulteam.nl

Op de avond worden vrijkaarten voor de spellenbeurs Noorderspel verloot!


> Zuiderspel 2016

Op 20 maart wordt Zuiderspel weer in Eindhoven georganiseerd. Op Zuiderspel kun je samen met familie en vrienden een dag lang te genieten van meer dan honderd nieuwe bord-, kaart-, dobbel- en andere gezelschapsspellen. Vele spellenuitgevers, distributeurs, winkels en verenigingen zullen met hun nieuwste spellen op Zuiderspel aanwezig zijn. Probeer de spellen uit tijdens deze gezellige beurs en profiteer van scherpe beursaanbiedingen bij de verkoopstands.
Kijk voor meer informatie op: www.zuiderspel.nl


> Ulteam - ImproWeerwolven

Wirwar sponsort het weerwolven improvisatie evenement van Ulteam.
Kom ook mee het dorp redden op 9 januari 2016!
Kijk voor meer informatie op: ulteam.nl


> Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

Op 24 december en op 31 december sluiten we om 17 uur in plaats van 21 uur. Verder zijn wij gesloten op 25 en 25 december en op 1 januari.

> Sinterklaas- en Kerstpakketten

Nu ook te krijgen bij Wirwar: Sinterklaas- en Kerstpakketten.

De drank komt van Van Erp Dranken, Grote Kromme Elleboog 16, Groningen
  • Glühwein: Alcoholische drank, 8,5% met kaneel en kruidnagel die warm wordt gedronken
  • Bier: Lupulus Blond speciaalbier, 8,5%. Hergist in champagneflessen en op vat
  • Wijn: Chateau la bastide corbieres 2012, 14%. Een rode extra droge wijn. Soepel met aroma’s van wild fruit en eiken

De chocola komt van Bonbon Atelier Luca, Grote Kromme Elleboog 12, Groningen
  • Ambachtelijke felchlin chocolade vervaardigd naar eigen recept. Alles van de allerbeste, natuurlijke grondstoffen. De bonbons hebben verrassende vullingen bijvoorbeeld passievrucht, lavendel of tijm-sinaasappel
  • De pakketten met de paarse bonbon doos zijn alleen via voorbestellen te kopen. De bonbons zijn vanaf levering 2 weken houdbaar. De pakketten zonder bonbons kunnen bij kleine aantallen direct worden geleverd, bij grotere aantallen is er +/-2 werkdagen levertijd.

Er zijn verschillende pakketten te verkrijgen:
  • Pakket 1 met Qwixx, Glühwein & Letter € 18,75
  • Pakket 2 met Stier zoekt Bier, Bier & Kaarten € 20,50
  • Pakket 3 met Openhartig, Wijn & Bonbons € 29,50
  • Pakket 4 met Cast puzzle, Wijn & Bonbons € 32,00
  • Andere combinaties zijn natuurlijk in overleg ook mogelijk!


> Wisseling van de wacht

Afgelopen vrijdag 13 maart hebben we een geweldig feest gehad in de winkel. We zijn overdonderd door alle leuke en lieve reacties de afgelopen weken. De hele middag en avond is de winkel gezellig vol geweest en we zijn nog lang bezig geweest met nagenieten.

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor alle aandacht, cadeaus, telefoontjes, post e.d. Jullie hebben ons een onvergetelijke dag bezorgd!

Willeke en Kim
Wirwar Spellen en Puzzels


> Noorderspel 2014

Op zaterdag 27 september organiseerde Wirwar Noorderspel 2014! Een heerlijke dag vol met spellen spelen in de der Aa Kerk. Kijk voor meer info en impressies op de website:

www.noorderspel.nl

Je kunt ons ook volgen op Twitter en Facebook!

twitter
facebook


> Coffee and Games!

Op zondag 9 maart 2014 werd alweer de 4de Coffee and Games gehouden bij koffiehuis Black & Bloom in de Oude Kijk in het Jat straat.

Een gezellige middag vol spellen.
Dit keer met een demonstratie van het spel Circus! door de uitgevers.

Hou de site in de gaten voor meer informatie!

> Wirwar in de prijzen!

Wirwar had bijna de prijs voor mooiste Sinterklaas etalage van Groningen gewonnen. De etalage, ontworpen door Dineke Oosting heeft uiteindelijk de tweede prijs in de wacht gesleept.

De wedstrijd was georganiseerd door de Groninger City Club en gejureerd door een jury met als voorzitter Andreas Blühm, directeur van het Groniger Museum.


> Coffee and Games!

Zondag 20 oktober j.l. werd bij Black en Bloom de 3de editie van Coffee and Games gehouden.

Een gezellige middag vol spellen.
Dit keer hadden we een heel bijzonder evenement:
De Groninger ontwerpers van het spel Two Crowns kwamen het zelf demonstreren!

Two Crowns

Hou de site in de gaten voor meer informatie!

> Circus!

Donderdag 5 september is het spel Circus! gedemonstreerd in Wirwar.
Groningse speluitgever Spellènko is bezig met een crowd funding campagne om het spel op de markt te krijgen.

In Circus! strijden 3 tot 5 spelers om de baan van circusdirecteur. Het spelmateriaal bestaat uit 110 speelkaarten: 6 groepen circusartiesten, jokers en twee telkaarten. In jouw beurt pak, trek of steel je één of meer kaarten. Heb je meerdere kaarten met dezelfde artiesten in jouw hand, dan kun je deze als circusact uitspelen. Hoe meer artiesten aan de act meedoen, des te groter is het applaus. De speler met de meeste applauspunten wordt de nieuwe directeur en wint het spel.
Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

De illustraties zijn gemaakt door Eric Snelleman.

Meer informatie op onderstaande website:
http://www.spellenko.nl/circus-welkom.html

> International TableTop Day

In het kader van de international Table Top Day werd in Wirwar op zaterdag 30 maart het spel: De mol/ The Resistance gespeeld.
Het was een gezellige avond!


> Afgelopen jaar bestond Wirwar Spellen Puzzels al weer 20 jaar!

Om dat te vieren hebben we op 29 september 2012 spellenbeurs Noorderspel in de der Aa-Kerk georganiseerd. Hartelijk bedankt aan alle bezoekers, vrijwilligers en uitgevers die er samen met ons een geweldige dag van hebben gemaakt!

Hier is een serie foto's van het evenement te zien.

www.noorderspel.nl


Foto: Eric Snelleman | Rode Egel Producties | www.rode-egel.nl